latinica  ћирилица
14/01/2020 |  09:27 ⇒ 14:35 | Аутор: РТС

Барселона потврдила: Валверде бивши, Сетијен нови тренер

Доскорашњи стручњак Бетиса Кике Сетијен нови је тренер Барселоне, гдје ће наслиједити Ернеста Валвердеа, са којим је раскинут уговор, саопштио је каталонски клуб.
Кике Сетјен (фото:@FCBarcelona) - Фото: Тwitter
Кике Сетјен (фото:@FCBarcelona)Фото: Тwitter

Након вишемјесечне, па чак и годишње саге око останка Ернестеа Валвердеа на клупи Барселоне, незадовољни навијачи "Блаугране", напокон су дочекали смјену тренера.

Каталонски клуб након састанка одржаног раније у понедјељак, одлучио је да раскине сарадњу са 55-годишњим Валвердеом, а на мјесто шефа струке доведе 61-годишњег Кикеа Сетијена.

Сетијен је некадашњи фудбалер Сантандера и Атлетико Мадрида, а у тренерској каријери водио је између осталих Лас Палмас, поменути Сантандер и Бетис.

Управо му је ангажман у Бетису био посљедњи прије него што је потписао са Барселоном.

Сетијен је у бројним навратима наглашавао да му је Барселона омиљени клуб, за који је имао само ријечи хвале, почевши од филозофије тима, до фудбалера.

Бетис је у двије сезоне, колико их је водио Кике, завршавао на шестом и десетом мјесту.

У тренутном пласману у шампионату Шпаније, Бетис заузима 13. позицију.

Сетијен је са Барселоном потписао уговор на двије и по године. 

Ернесто Валверде резултатима није успио да сачува повјерење и стрпљење управе и навијача Барселоне.

Шпански стручњак из "Блаугране" одлази са два освојена трофеја у домаћем шампионату, једним Купом Краља, али и неуспјесима у Лиги шампиона. У два наврата у полуфиналима елитног такмичења Барселона није одбранила велике предности од 4:1 против Роме и 3:0 против Ливерпула.

У текућој сезони Барселона се налази на диоби првог мјеста са Реалом са 40 освојених бодова, док се у Лиги шампиона пласирала у нокаут фазу као првопласирана екипа Групе Ф. Барселону очекује дуел са Наполијем.