latinica  ћирилица
14/01/2020 |  09:35 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

Министарство о припадницима ОС БиХ који су вријеђали Српску

Уколико се утврди повреда прописа који регулишу активности и понашање припадника Оружаних снага БиХ предузеће се адекватне мјере у складу са учињеном повредом, речено је Срни у Министарству одбране поводом фотографије која исмијава обиљежавање Дана Републике Српске, а коју је објавио припадник Оружаних снага Сулејман Халиловић.
Министарство одбране БиХ - Фото: РТРС
Министарство одбране БиХФото: РТРС

У овом министарству истичу да су сви припадници Оружаних снага БиХ дужни да се придржавају прописа којима се регулишу активности и понашање професионалних војних лица.

- У случају када постоје индиције о евентуалном непоштовању тих прописа Министарство одбране и Оружане снаге БиХ предузимају мјере утврђивања чињеница о томе. Уколико се утврди повреда прописа који регулишу активности и понашање припадника Оружаних снага БиХ предузеће се адекватне мјере у складу са учињеном повредом - речено је Срни у овом министарству.

Припадник Оружаних снага БиХ Сулејман Халиловић објавио је на друштевној мрежи Фејсбук фотографију која исмијава и погрдно назива Републику Српску, што су јавно подржали бошњачки пуковник, мајор и пензионисани бригадир.

Објављени пост подржали су "лајком" пуковник Шабан Кадрић, мајор Един Пашовић и пензионисани бригадир Салем Хакаловић.

На посту се исмијава обиљежавање Дана Републике Српске, називајући је погрдно.

Претходно је прошле седмице припадник Оружаних снага БиХ Суљо Ханић на Божић, 7. јануара, објавио на свом Фејсбук профилу пјесму "Ко на Божић у Кравицу дође" која велича команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године.