X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:02 ⇒ 13:18 | Извор: СРНА

Изнајмљивали станове за проституцију у БиХ и Србији (ВИДЕО)

Двије криминалне групе које су ухапшене због организовања проституције су на подручју Србије и БиХ изнајмљивале станове у којима су ангажовале жене ради пружања сексуалних услуга, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.
Илустрација - Фото: REUTERS
ИлустрацијаФото: REUTERS

Сумња се да су 22 ухапшена лица ове активности вршила од марта прошле до јануара ове године.

У саопштењу је наведено да су та лица, како се сумња, ради прикривања идентитета и криминалних активности, себи и ангажованим женама давали псеудониме и потом организовала оглашавање ових услуга у средствима јавног информисања.

Они су осумњичени да су организовали и физичко обезбјеђење станова у којима су се жене бавиле проституцијом, њихов превоз као и да су контролисали доласке њихових клијената.

Како се сумња, непосредно или посредством ангажованих припадника, прикупљали су сав новац и вршили његову расподјелу у смислу покривања трошкова и подјелу добити члановима групе, сходно додијељеним задацима.

Такође, сумња се да су омогућили несметано функционисање криминалне групе тако што су преко осумњиченог полицијског службеника континуирано прибављали податке за одређена лица и возила.

Полиција је, приликом претреса станова и просторија које користе осумњичени, одузела већу суму новца, 176 мобилних телефона, 12 лаптопова, као и интерну документацију коју су чланови водили.

Такође, пронађена је и привремено одузета мања количина дроге, муниција, као и четири возила која су кориштена у извршењу овог кривичног дјела.

Међу ухапшенима је и полицијски службеник чији су иницијали Г.С. /45/, док се за још два лица интензивно трага.