latinica  ћирилица
14/01/2020 |  14:13 | Аутор: РТС

Звезда: Велика побједа, настављамо борбу

Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се саопштењем послије одлуке АБА лиге о смањењу новчане казне и враћања бода, наводећи да је клуб са Малог Калемегдана остварио велику побједу.
КК Црвена звезда - Фото: илустрација
КК Црвена звездаФото: илустрација

Жалбено веће АБА лиге усвојило је жалбу КК Црвена звезда на одлуку лиге поводом недоласка на утакмицу 13. кола против Будућности у Подгорици, а према новој, преиначеној, али и даље условној казни КК Црвена звезда се враћа одузети бод, смањује новчана казна на 15.000 евра и клуб неће плаћати никакве трошкове организације неодигране утакмице.

- Жалбено вијеће као другостепени орган осим ових одлука, потврдило је да ће коначну одлуку о поновном одигравању утакмице донијети Предсједништво АБА лиге, које је у одсуству спортског директора лиге (који је условно постављен на претходној скупштини) једино меродавно тијело, које није на вријеме донијело одлуку о одлагању утакмице - наводе црвено-бијели.

Додаје се и да је "Предсједништво АБА лиге својим неодлучивањем нанијело штету КК Црвена звезда, за шта ће клуб покренути одговарајући судски кривични поступак, уколико Предсједништво не исправи свој евидентни пропуст".

- Ова одлука жалбеног вијећа по којој се нашем клубу у сваком случају било какве одлуке Предсједништва враћа неоправдано одузети бод, смањује новчана казна, представља велику побједу КК Црвена звезда мтс. Наш клуб не сноси никакву одговорност за казну од 15.001 евро, већ је то одговорност Предсједништва АБА лиге које није донијело никакву одлуку - наводи се у саопштењу.

- Борба КК Црвена звезда за регуларност и легитимитет лиге се овдје не завршава, већ наставља пуним капацитетом. Као клуб сматрамо да смо се у цјелокупној ситуацији од 27.12.2019. године понашали одговорно и у складу са свим пропозцијама и прописима АБА лиге и то у временима у којима је споран легитимитет многих органа, па и цијеле асоцијације - АБА лиге. КК Црвена звезда мтс наставиће и у наредним данима са својим правним тимом бројне активности како би Предсједништво АБА лиге што прије донијело једину могућу одлуку, а то је одигравање нове утакмице, али и око осталих важних питања попут легитимитета ове асоцијације у којој постоје бројне мањкавости које нису случајност и наносе велику штету свим клубовима АБА лиге - стоји у саопштењу Звезде.