latinica  ћирилица
14/01/2020 |  14:47 ⇒ 17:34 | Аутор: СРНА

Радојичић: Наставак реализације значајних инфраструктурних пројеката

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је на новоизграђеној дионици у Улици краља Александра Првог Карађорђевића у насељу Петрићевац урађена комплетна инфраструктура и постављен асфалт, те да је за реализацију овог пројекта издвојено више од два милиона КМ.

- Настављамо са реализацијом значајних инфраструктурних пројеката у Бањалуци. Улица је у дужини од 900 метара и ово је један од највећих пројекта које смо почели у прошлој години - рекао је Радојичић након што је посјетио ову улицу.

Радојичић је навео да дио улице још није завршен, али да би посао могао бити брзо окончан, уколико временске прилике буду повољне.

- Петрићевац је веома насељено подручје и овдје смо много радили у посљедњих неколико година. Подсјетићу да тренутно градимо нову амбуланту, вртић и објекат мјесне заједнице Петрићевац - навео је Радојичић.

Говорећи о квалитету ваздуха у Бањалуци, Радојичић је рекао да је он у првој категорији и да је непримјерено поређење са градовима који имају проблем са загађеношћу.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да је приоритет развој инфрастурктуре у приградским насељима, што је од изузетног значаја за мјештане.