latinica  ћирилица
14/01/2020 |  16:27 | Аутор: СРНА

Сутра избор чланова у комисијама и делегацијама

Делегати Дома народа Парламентарне скупштине БиХ требало би сутра да изаберу чланове заједничких комисија Парламентарне скупштине БиХ, као и чланове делагација у међународним организацијама.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Ријеч је о члановима комисија из Дома народа у Заједничкој комисији за одбрану и безбједност, Заједничкој комисији за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције, Заједничке комисије за економске реформе и развој, Заједничке комисије за европске интеграције, Заједничке комисије за административне послове, као и Заједничке комисије за људска права.

На сједници би делегати требало да именују чланове делегација парламента БиХ из Дома народа у Парламентарној скупштини Савјета Европе, у Парламентарној скупштини ОЕБС-а и у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Предвиђено је да буду именовани и чланови делегације парламента БиХ из Дома народа у Интерпарламентарној групи БиХ у Интерпарламентарној унији.

Делегати ће именовати и чланове делегација из Парламентарне скупштине БиХ у Централноевропској иницијативи, у Парламентарној скупштини Медитерана, у Парламентарној скупштини Уније за Медитеран, у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи, као и делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини франкофонског говорног подручја.

Сједница ће почети у 12.00 часова, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ