latinica  ћирилица
14/01/2020 |  18:34 | Аутор: СРНА

Амбасада Ирана: Објаљене информације о Солејманију - тенденциозне и лажне

Из Амбасаде Ирана у БиХ оцијенили су спекулацијама информације о иранском генерал-пуковнику Касиму Солејманију које су објављене данас у једном дневном листу у БиХ.
Касем Сулејмани - Фото: Screenshot/YouTube
Касем СулејманиФото: Screenshot/YouTube

Иранска Амбасада у БиХ саопштила је да изражава жаљење због објављивања тих информација и неоснованих оптужби на рачун генерал-пуковника Солејманија.

Амбасада Ирана позива медије да се придржавају истинитог информисања и да избјегавају неосноване и тенденциозне инфорамције.

У саопштењу се додаје да је принципијелна политика Ирана поштивање међународних закона с једне, и подржавање независности, безбједности и територијалног интегритета БиХ, њених закона и суживота свих њених народа с друге стране, као и рад на билатералним односима у оквиру заједничких интереса народа двије земље.

"Вечерње новости" објавиле су данас, позивајући се на дипломатске изворе из Сарајева, да је недавно убијени ирански генерал Солејмани учествовао у грађанском рату у БиХ 1993. и 1994. године када се сусрео и са Шефиком Џаферовићем, а да је у мају 1992. године у такозваној Армији БиХ имао 20 специјалаца иранске војске који су нападали српске положаје.