latinica  ћирилица
14/01/2020 |  18:53 ⇒ 18:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Лазовић: Нисам прилазио зеленој застави, ми смо један народ

Рукометни репрезентативац Црне Горе Вук Лазовић, син чувеног српског глумца Данила Лазовића, изјавио је да су злонамјерне тврдње да је побејду против Србије на ЕП славио са "зеленом комитском заставом" и поручио да су Срби и Црногорци један народ.
Вук Лазовић (фото: Uros Hocevar / kolektiff) -
Вук Лазовић (фото: Uros Hocevar / kolektiff)

- У мом срцу ми смо један народ. Мени је мајка Црногорка, отац ми је Србин. Волим обје државе исто. Ја сам Србин који игра за Црну Гору. Волим Црну Гору и Србију. Никада никога нисам провоцирао и никада нећу. То што је сада таква ситуација, што неки људи одозго намећу такву ситуацију, манипулишу нама спортистима - рекао је Лазовић за портал Балкан Хeндбoл.

Како је навео, да није било зелених дресова, вјероватно би се другачије гледало на ту утакмицу.

- То је опет политика, нећу да улазим у то, јер ме не занима. Момке нисам хтио да оставим на цједилу и да кажем да нећу да играм. Они су за мене браћа, прихватили су ме као свог. Доживљавам их као своје. Изашли смо на терен, побиједили, прославили. Никога нисам провоцирао, нити махао заставом - рекао Лазовић.

Он истиче да је свјестан шта би махање зеленом заставом могло да произведе и да јој зато није ни пришао.

- Мој отац је био велики Србин, знам ко је он, знам ко сам ја и цијела моја породица. Баш из тог разлога нисам желио да дође до било ког контакта и провокације. Осуђујем лажи које су изнијете поводом те ситуације, а које су наштетиле мом презимену и породици - поручио је Лазовић, који је рођен у Београду и био је омладински репрезентативац Србије.