latinica  ћирилица
14/01/2020 |  20:08 | Аутор: СРНА

Пашалић: Нова три стратешка документа за ефикаснију производњу

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је да ће током ове године у пакету бити донесена три документа, и то измјене Закона о пољопривреди, Закона о подстицајима, те нови стратешки план, који ће омогућити ефикаснији систем пољопривредне производње.
Борис Пашалић - Фото: СРНА
Борис ПашалићФото: СРНА

- Морамо да регулишемо систем пољопривредних подстицаја да би наше пољопривредне произвођаче на вријеме информисали шта ћемо ту у неком дужем временском периоду да финансирамо - рекао је Пашалић за АТВ.

Он је истакао да се жели донијети одређена извијесност у пољопривредној производњи и да се додатно ријеши статус удружења пољопривредника.

Пашалић је навео да је аграрни буџет за ову годину 75 милиона КМ и да ће у његовој расподјели приоритет и даље бити капиталне инвестиције.

Из Савеза пољопривредних произвођача Републике Српске подржавају намјере ресорног министарства, а и раније су упућивали званичне иницијативе да се донесе законско рјешење о подстицајима, јер би тиме био трасиран пут, посебно младим пољопривредницима.