latinica  ћирилица
14/01/2020 |  20:18 ⇒ 20:40 | Аутор: СРНА

Угљевик: КУД "Рудар" обиљежио крсну славу

Културно-умјетничко друштво "Рудар" из Угљевика вечерас је годишњим концертом свих анасамбала обиљежило крсну славу Светог Василија Великог и 44 године рада.
КУД "Рудар" из Угљевика - Фото: СРНА
КУД "Рудар" из УгљевикаФото: СРНА

Кум славе, начелник Угљевика Василије Перић честитао је православну Нову годину суграђанима и грађанима Републике Српске, уз жељу за добро здравље и напредак у свакој породици.

- Друштво "Рудар" нас увијек радује, чува традицију и обичаје кроз пјесму и игру, те на најбољи начин представља општину Угљевик и Републику Српску широм свијета - рекао је Перић.

Он је додао да је КУД "Рудар" понос Угљевика и због организације међународног фестивала фолклора и смотре дјечијих фолклорних друштава.

Перић је члановима друштва пожелио успјешан рад и најавио наставак подршке локалне управе њиховим активностима.

Милан Лазић, предсједник КУД-а "Рудар" које окупља 350 чланова, рекао је новинарима да је на годишњем концерту наступило осам ансамбала, од најмлађих до ветерана.

Он је додао да су својом игром и пјесмом представили завичај широм свијета, те најавио гостовања у Линцу и Прагу током године.

Према ријечима Лазића, ове године ће на фестивалу фолклора у Угљевику угостити и ансамбле из Бразила, Аргентине и Перуа.