latinica  ћирилица
14/01/2020 |  20:19 | Аутор: СРНА

Божовић: Не замарам се исходом

Кандидат за министра за људска права и избјеглице БиХ Млађен Божовић каже да не зна зашто је Странка демократске акције довела у питање његово именовање уочи сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, као и да се не замара исходом.
Млађен Божовић (Фото: АТВ) -
Млађен Божовић (Фото: АТВ)

- Вјерујте да не знам, мјесец дана ме оспоравају. То је већ политика, а у политику никад нисам волио да се упуштам. Нисам ни са ким разговарао, нити хоћу да разговарам - рекао је Божовић за портал Кликс.

Он наводи да тренутно настоји да се искључи из политичких превирања, као и да се не узбуђује у случају да не добије потребну подршку у парламенту БиХ.

Функционер СНСД-а Зоран Тегелтија рекао је данас у Сарајеву да ће СДА став о именовању Божовића за министра саопштити у четвртак, 16. јануара пред почетак сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Тегелтија, који је и предсједавајући Савјета министара, напоменуо је да је ранији договор био да ће бити прихваћен кандидат за који ни Агенција за истраге и заштиту БиХ, нити Централна изборна комисија БиХ неће имати примједби.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би да у четвртак, 16. јануара, одлучи да ли ће Божовић, кога је предложио ДНС, бити именован за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Комисија Представничког дома парламента БиХ за припрему избора Савјета министара почетком јануара није подржала Божовићево именовање за министра, али ова одлука није обавезујућа за Представнички дом.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорио је да би поновно оспоравање Божовићевог избора значило нову кризу у БиХ.