latinica  ћирилица
14/01/2020 |  22:47 ⇒ 22:48 | Аутор: СРНА

Додик: Три центра за спречавање руског утицаја на Балкану

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да су у Сарајеву, Подгорици и Тирани формирана три центра за спречавање руског утицаја на Балкану.
Милорад Додик - Фото: РТС
Милорад ДодикФото: РТС

- Британска влада је рекла да даје шест милиона фунти /око 18 милиона КМ/ за организоване активности за спречавање руског утицаја на Балкану, америчка влада је дала путем разних организације, што је јавно објавила, више од 20 милиона долара - навео је Додик.

Он је за РТС рекао да у Сарајеву постоји обавештајни центар који чине странци и они из обавештајне службе који треба да штите БиХ и њен суверенитет.

- Формирани су ти центри за спречавање такозваног руског утицаја у Сарајеву Подгорици и Тирани. То су три центра на Балкану. Овдје у Београду, вјероватно, дјелује неки скривени који се не може још разоткрити, али знамо о томе - навео је Додик.

Он је додао да и у Бањалуци постоје ти разни центри, да се поједини амбасадори састају са опозицијом или невладиним сектором, а не са органима власти.

- Ми немамо, нажалост, обавештајну службу, јер је и та надлежност отета и незаконитим одлукама високих представника премјештена на ниво БиХ, гдје је створена обавјештајна служба која све вријеме ради против Српске и Србије - рекао је Додик.

Он је додао да је њихов циљ дестабилизација Републике Српске.