latinica  ћирилица
15/01/2020 |  11:02 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Кнежево: У слијетању аутомобила погинуо Бањалучанин (16)

Бањалучанин М.Ј. (16) погинуо је у саобраћајном удесу који се десио синоћ на путном правцу Бањалука-Кнежево, у мјесту Видово врело.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

Удес се догодио када је аутомобил ауди, којим је управљао М.П. (29) из Лакташа, око 21.40 часова слетио са пута.

Повријеђени су возач М.П. и сапутници М.Н. (30) из Бањалуке и М.А. (31) такође из Бањалуке.

Увиђај на лицу мјеста незгоде обавила је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Гордана Мијатовић, заједно са полицијским службеницима Полицијска станица Кнежево, саопштено је из Окуружног јавног тужиллаштва.

Тужилац је наложила да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању свих околности саобраћајне незгоде, а наложена је и обдукција смртно настрадалог лица која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

УКЦ: 29-годишњак стабилно

Здравствено стање пацијента чији су иницијали М.П. /29/, који је повријеђен у овој саобраћајној незгоди за сада је стабилно и у току су даље дијагностичке процедуре и опсервација, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Љекар Клинике за ортопедију и трауматологију Саша Простран рекао је да је пацијенту М.П. повријеђен вратни дио кичме, без неуролошких оштећења.

Начелник Ургентног центра УКЦ-а Драган Ракановић рекао је да су пацијенти чији су иницијали Н.М. /30/ и А.М. /31/ пуштени на кућно лијечење уз терапијске препоруке.

Синоћ око 23.00 часа санитетским возилом Дома здравља Кнежево у Ургентни центар довезени су Н.М. /30/, А.М. /31/ и М.П. /29/.