latinica  ћирилица
15/01/2020 |  15:15 | Аутор: СРНА

Звиздић: СДА тражи скидање тачке о именовању Божовића за министра

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић рекао је данас да је предсједник Клуба СДА Адил Османовић тражио да са дневног реда сутрашње сједнице овог дома буде скинута тачка која се односи на именовање Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице.

Звиздић је, након данашњег Колегијума Представничког дома парламента БиХ у проширеном саставу, рекао да СДА очекује да разматрање те тачке буде пролонгирано за наредну сједницу.

- Очекујемо да ће овлаштени предлагач повући ту тачку како би се она поново вратила на наредну сједницу која ће бити одржана почетком фебруара, а до тада имамо довољно времена за додатна и потребна усаглашавања о том именовању - рекао је Звиздић.

Он је појаснио да СДА тражи додатно вријеме, те да јучерашњи састанак није био довољан.

- Да је састанак био довољан, ми бисмо данас прихватили именовање министра за људска права и избјеглице као редовну тачку сутрашњег засједања. Ипак, питање је доста сложено, комплексно и захтијева додатне међустраначке консултације - рекао је Звиздић.

Звиздић је навео да су на данашњој сједници Колегијума Представничког дома у проширеном саставу усаглашени ставови о осталим тачкама које ће се сутра наћи на дневном реду треће сједнице овог дома.