latinica  ћирилица
16/01/2020 |  09:52 ⇒ 13:52 | Аутор: sputniknews.com

Мишустин најавио корјените измјене у руској Влади

Кандидат за новог премијера Русије Михаил Мишустин обећао је корјените измјене у руској Влади, иако није прецизирао о каквим конкретним смјенама министара ће бити ријечи.
Михаил Мишустин (Фото:westernarmeniatv.com) -
Михаил Мишустин (Фото:westernarmeniatv.com)

Према ријечима посланика руске Думе Алексеја Корнијенка, поред измјена у редовима министара, Мишустин је најавио и да ће промијенити структуру Владе.

Корнијенко је присуствовао састанку Мишустина са представницима Комунистичке партије Руске Федерације (КПРФ), једне од три присутне странке у доњем дому руског Парламента.

Иначе, предсједник КПРФ Генадиј Зјуганов рекао је да његова партија не може да подржи кандидатуру Мишустина јер нико до сада није упознат ни са приједлогом новог састава руске Владе, као ни са њеним програмом.

Мишустин се састао и са представницима ЛДПР, а како су пренијели медији, већина посланика те руске странке подржаће кандидатуру новог руског премијера.

- Он је стручњак, због чега ћемо и подржати Мишустина - рекао је предсједник ЛДПР Владимир Жириновски.

Претходно је саопштено да је владајућа странка Јединствена Русија једногласно подржала кандидатуру Мишустина.

Подсјећамо, руски предсједник Владимир Путин предложио је јуче Мишустина за новог премијера, након што је Дмитриј Медведев распустио руску Владу.

Оставка Медведева услиједила је након што је Путин предложио измјену руског Устава, која би донијела повећање овлашћења Парламента и Владе.