latinica  ћирилица
16/01/2020 |  12:10 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Косовска Митровица: Одата почаст Оливеру Ивановићу (ФОТО/ВИДЕО)

У Косовској Митровици, на мјесту гдје је прије двије године убијен, страначке колеге, представници Српске листе, бивша супруга и пријатељи запалили су свијеће и одали почаст Оливеру Ивановићу.
Годишњица убиства Оливера Ивановића (фото:kossev) -
Годишњица убиства Оливера Ивановића (фото:kossev)

Бивша супруга Марина Ивановић, потпредсједница Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић и предсједник Српске листе Горан Ракић, изјавили су да ће инсистирати да убиство Оливера Ивановића буде расвијетљено, а да налогодавци и извршиоци буду кажњени, пише портал КосСев.

Годишњица убиства Оливера Ивановића (фото:kossev)

Божовићева је поручила да "прави убица мора да одговара", док је Горан Ракић, предсједник Српске листе и противкандидат Оливера Ивановића у два изборна циклуса за градоначелника Сјеверне Митровице, најавио да ће упутити захтјев за спровођење међународне истраге о убиству Ивановића.

- И даље стоји питање без одговора - ко је наручио и убио Оливера Ивановића? Ја могу само са овог места данас, послије двије године да поручим да ћемо сви заједно радити на томе да се то убиство расвијетли и прави налогодавци и праве убице се изведу пред лице правде - рекла је Божовић додајући да су исту врсту поруке добили јутрос и од Владе Србије.

Ракић је позвао приштинске институције и међународну заједницу да што прије разријеше случај убиства Ивановића.

- Ово што смо задње могли да чујемо, када су оптужили најближег сарадника, секретарицу Оливера Ивановића, указује на то у којем правцу иде ова истрага. Нећемо одустати од тражења правде и већ колико данас, послаћемо писмо на све адресе, писмо међународној заједници да се и она укључи, да пошаљу свој истражни тим и да помогну Приштини, ако већ она није у стању да открије - рекао је Ракић.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године, испред сједишта његове странке у Косовској Митровици.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

До сада извршитељи и налогодавци овог убиства нису откривени.

У Приштини је подигнута оптужница против шест особа, осумњичених за помагање.

Повезане вијести:

Помен Оливеру Ивановићу у Храму Светог Саве