latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:55 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Медико-С изнад свјетског просјека по успјешности поступака вантјелесне оплодње

Генерална директорка специјализоване клинике за вантјелесну оплодњу Медико-С из Бањалуке Сања Сибинчић истакла је да је у 2019. години проценат успјешности поступака вантјелесне оплодње на основу остварених клиничких трудноћа износио 41,7 одсто, што је изнад европског и свјетског просјека.
Бебе - Фото: РТРС
БебеФото: РТРС

- Прошла година је за нас и наше пацијенте била веома успјешна, а посебно нас радује да смо захваљујући постигнутим резултатима други центар по успјешности међу осам центара на нивоу групације "Пронатал". То је велико признање квалитета нашег рада, посебно уколико узмемо у обзир чињеницу да наш центар не ради процедуре са донираним репродуктивним материјалом - навела је Сибинчићева.

Према њеним ријечима, Медико-С настоји да прати најновија достигнућа на пољу хумане репродукције и непрестано подиже квалитет својих услуга, саопштено је из ове здравствене установе.

- Захваљујући процедурама вантјелесне оплодње који су обављени у здравственој установи Медико-С до сада је рођено 1.216 беба. То Медико-С убраја међу водеће установе хумане репродукције у региону и чини је лидером на пољу биомедицински потпомогнуте оплодње у БиХ - истакла је Сибинчићева.

Медико-С је чланица групације "Пронатал" из Чешке и једини центар ван ЕУ са којим је једна од најугледнијих европских клиника за биомедицински потпомогнуту оплодњу успоставила сарадњу.

Захваљујући овом партнерству клиника Медико-С унаприједила је своје услуге савременим лабораторијским методама и проширила свој тим стручњацима репродуктивне медицине из земље и региона.