latinica  ћирилица
16/01/2020 |  15:19 | Аутор: СРНА

У претресима пронађено оружје, дрога и новац

Против више лица биће поднесен полицијски извјештај тужилаштву Тузланског кантона због сумње да су починили кривична дјела крађа, угрожавање безбједности, разбојништво, као и прекршај из Закона о оружју и муницији.

Извјештај ће бити поднесени против лица чији су иницијали Н.И. /22/ из Лукавца, Х.Ш. /33/ из Градачца, В.С./34/ из Бијељине, док ће против А.Г. /52/ из Живиница и Н.И. /22/ из Лукавца бити документован прекршај из Закона о оружју и муницији Тузланског кантона, саопштено је данас из Управе полиције кантоналног Министарства унутрашњих послова.

У случају позитивног налаза вјештачења одузете дроге, Кантоналном тужилаштву биће достављени извјештаји против С.Х. /46/ и Ј.А. /32/ оба из Тузле, М.Н. /35/ из Лукавца, А.М. /20/ из Грачанице, М.О. /19/ из Градачца и Н.И. /22/ из Лукавца, те против К.Х. /21/ из Градачца и З.М. /43/ из Калесије због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге.

Претресом 10 локација на подручју Тузле, Лукавца, Грачанице, Градачца, Калесије и Живиница пронађени су ваздушна пушка и гасни пиштољ без прописане документације, четири мобилна телефона, одређена количина дроге, више сјеменки дроге, двије дигиталне ваге за прецизно мјерење, дробилица за дрогу, новац и други предмети.

Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона извршили су јуче претресе, поступајући по наредбама општинских судова и према плану спровођења заједничких мјера и радњи на спречавању, откривању и идентификацији извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и имовинских деликата.