latinica  ћирилица
16/01/2020 |  15:24 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Радојичић: За нову канализацију у Ади 400.000 КМ (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да би до краја године требало да буде ријешено једно од важних проблема насеља Ада - изградња канализационе мреже дужине више од километра, са двије пумпне станице, процијењене вриједности 400.000 КМ.
Радојичић и Ади (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Радојичић и Ади (Фото:banjaluka.rs.ba)

Радојичић је навео да је пројекат урађен и да су средства обезбијеђена из аранжмана "Вода два", те да тендер треба да води Европска банка за обнову и развој /ЕБРД/.

- Надам се да ћемо добити извођача радова до краја зиме, те да ћемо у току прољећа и љета реализовати овај пројекат - рекао је Радојичић који је данас посјетио мјесну заједницу Ада и са мјештанима разговарао о овом проблему.

Он је истакао да овај проблем мјештане Аде мучи већ дужи низ година јер није разведена канализациона мрежа.

Радојичић је навео да су за ово насеље планирани и пројекти изградња основне школе, као и регулисање пјешачког прелаза код дијела гдје се налазе борачке зграде, што тренутно представља велику опасност за пјешаке.

Он је данас посјетио и насеље Дебељаци, у којем је на дужини од два километра уређено корито Кочићевог потока, а који је представљао велики проблем са плављењем бујичних вода.

- На прољеће и јесен, када се појаве веће кише, долазило је до плављења овог подручја, па је сада прочишћен поток, уређене обале и подзиде. Мислим да смо сада тај простор уредили и да би грађани требало да буду заштићени од поплава - рекао је Радојичић.

Мјештанин насеља Ада Далибор Ђајић изразио је задовољство што ће реализацијом изградње нове канализационе мреже бити ријешен један од највећих комуналних проблема за четрдесетак домаћинстава.