latinica  ћирилица
16/01/2020 |  17:54 | Аутор: РТРС

Самит енергетике "СЕТ – ТРЕБИЊЕ 2020" 5. и 6. марта

Под слоганом "Енергетска будућност Западног Балкана" у Требињу ће се 05. и 06. марта 2020. године одржати Самит енергетике "СЕТ – ТРЕБИЊЕ 2020".
Самит енергетике "СЕТ - ТРЕБИЊЕ" - Фото: илустрација
Самит енергетике "СЕТ - ТРЕБИЊЕ"Фото: илустрација

Организатори Самита су МХ Електропривреда Републике Српске, град Требиње и СЕТ д.о.о. Требиње, а под покровитељством Владе Републике Српске, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Кључна тема овогодишњег Самита је Енергетска транзиција, политика дугорочних структуралних промјена у енергетским системима. Важну тематску цјелину сачињавају и проблематика реформе институционалног оквира у енергетском сектору, провођење краткорочних секторских мјера у циљу покретања привредног развоја, те покретање средњерочних и дугорочних мјера по појединим енергетским подсекторима.

Одговоре на кључна питања за наш свакодневни живот, више од 300 учесника Самита, током два дана скупа имаће прилику да чују од готово 70 водећих лидера индустрије из земаља региона, који учествују на девет панела.

На панелима ће се говорити о темама важним за развој енергетског сектора и усклађености БиХ законодавства у овој области са Директивама ЕУ, Енергетском политиком и процесом интеграције.

Уз промоцију напредних енергетских мрежа и дигиталног друштва, посебна пажња ће бити усмјерена на посвећености енергетском "Fair play" у најширем смислу, јер енергетска транзиција значајно повећава број активних учесника у трговању енергијом.

У рад Самита укључени су дословно сви релевантни представници енергетског сектора у региону; водећи људи домаћих компанија и институција које обликују индустрију, пословни лидери и креатори енергетских политика те врхунски домаћи и међународни стручњаци из области енергетике.

Сви заинтересовани се могу пријавити најкасније до 29. фебруара 2020. године. на е-маил: podrska@setrebinje.com, телефон: +387 59 222 536 или онлине пријавом на сљедећи линк.

Извор: banjaluka.net