latinica  ћирилица
17/01/2020 |  11:37 | Аутор: СРНА

Вучић: Покушај напада на СПЦ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем има пристојне односе, али и различите интересе.
Александар Вучић (фото:  Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Александар Вучић (фото: Tanjug / Dragan Kujundžić)

- Срба је у Црној Гори 28,73 одсто и то ћу да понављам све до 2021. године када слиједи нови попис становништа и биће велика борба, јер неки покушавају да смање број Срба у тој земљи - изјавио је Вучић.

Он је указао да је ријеч о озбиљним кампањама и да се то, како је рекао "ради снимањем филмова о божићној побуни у којој се свом народ говори да су Срби ти који су окупирали Црну Гору".

Вучић је рекао да о томе има и серија и филмова, те да је ријеч о фалсификовању историје.

Он је поновио да би Подгорица требало да разговора са Српском православном црквом у Београду о Закону о слободи вјероисповјести.

- Овдје је у питању покушај напада на српску цркву, не на неку митрополију или епархију, већ на српску цркву - рекао је Вучић.

Говорећи о новоизабраном предсједнику Хрватске Зорану Милановићу, Вучић је навео да да од њега не очекује ништа и да га једино занима положај Срба у тој држави.

- Не очекујем ништа и мене једино занима шта је то што они могу да ураде за Србе /који тамо живе/ и шта ми то можемо да урадимо за Хрвате /у Србији/ - нагласио је Вучић.

Он је за Телевизију Прва потврдио да је позван у Москву на обиљежавање 75 година од велике побједе у Другом свјетском рату, те да је то велика част и за њега и за Србију.