latinica  ћирилица
17/01/2020 |  17:41 | Аутор: РТРС

Мекинро: Ђоковић ће бити најбољи

Славни амерички тенисер Џон Мекинро вјерује да ће Новак Ђоковић постати рекордер по броју освојених гренд слем титула и да ће тако постати најтрофејнији тенисер у историји бијелог спорта. За њега је Ђоковић први фаворит за освајање титуле на Аустралијан опену.
Новак Ђоковић и Џон Мекинро - Фото: AP
Новак Ђоковић и Џон МекинроФото: AP

- Да морам да се кладим, вјероватно бих изабрао Новака као тенисера који ће бити рекордер по броју пехара са гренд слемова. Ако остане здрав има велике шансе да освоји пар гренд слемова, сваке сезоне по два или три - рекао је Мекинро за Евроспорт.

 Он је истакао да је за њега Ђоковић први фаворит за освајање титуле на Аустралијан опену.

- Новак Ђоковић је фаворит, мора да буде. Момци из врха су легенде, али мислим да би било узбудљиво да видимо и неког млађег момка да се пробије у саму завршницу - објаснио је Мекинро.

Како је истакао, руски тенисер Данил Медведев је најближи томе да угрози најбоље, укључујући и Ђоковића, који је освојио турнир чак седам пута, и коме неће бити лако да настави са шампионском традицијом.

Ипак, Мекинро каже да је Ђоковићу самопоуздање једно од најјачих оружја, које је додатно учвршћено освајањем АТП купа.

- Новак се осјећа веома пријатно у Аустралији. Мислим да је било сјајно за његову земљу то што је недавно био дио тима који је освојио АТП куп, што се дружио са пријатељима и саиграчима - рекао је Мекинро.