latinica  ћирилица
18/01/2020 |  11:56 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Добој: Мигрант из Марока опљачкао џамију

Мигрант из Маркока, чији су иницијали Џ.К. /29/, ухапшен је због крађе 140 КМ из џамије "Трњак" у Добоју, рекао је начелник Полицијска управе Добој Слободан Радинковић.

Радинковић је истакао да су расвјетљењем овог случаја негирани наводи који су се појавили на друштвеним мрежама да је мотив крађе расна, вјерска и национална нетрпељивост.

Он је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је држављанин Марока ухапшен јуче, а да је пријава о крађи полицији пријављена 15. јануара.

- Утврђено је да се ради о лицу које је 19. новембра прошле године поднијело захтјев са намјером за подношење азила у Теренском центру Сарајево /Служба за послове са странцима БиХ/ - изјавио је Радинковић.

Он је навео да је Џ.К. признао кривицу током јучерашње криминалистичке обраде, а надлежни суд у Добоју изрекао му је казну од шест мјесеци затвора, која је преиначена у условну осуду од годину дана.

Радинковић је навео да је украдедни новац мигрант трошио на подручју по небзинским пумпама и радњама на подручју Добоја.

- Он је упућен у прихватни центар у Сарајево - додао је Радинковић.

Он је навео да је у јануару на подручју које је у надлежности Полицијске управе Добој евидентирано 17 миграната, да их је у жељезничком саобраћају на подрчју града било 265, а да је 2019. години укупно евидентирано 255, што је дупло више него 2018. годину.

С обзиром на то да је Добој центар жељезничког саобраћаја, добојска Полицијска управа евидентирала је прошле године укупно 10.302 мигранта који су жељезницом прошли кроз Добој, од тога 7.841 из правца Сарајева и 2.461 из правца Тузле.