latinica  ћирилица
18/01/2020 |  12:19 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Вулин жели да вјерује да ће регион бити миран

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је како жели да вјерује да ће ова година бити мирна у региону, али да не може да се у то закуне.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је за РТС рекао да је посао војске да сумња и да буде спремна, а да ће политичари, првенствено предсједник Србије Александар Вучић, омогућити и учинити апсолутно све да овај регион буде миран.

Он је поновио да Србија деведестих није изазивала ратове, нити је крива за НАТО бомбардовање, нити за грађански рат који је разбио СФР Југославију.

Коментаришући однос међународне заједнице према угрожености Срба у Хрвасткој, на Космету, и у Црној Гори, Вулин је истакао како се проналази оправдање за акције против Срба и измишља прича о злим Србима.

- Да би се оправдао злочин НАТО бомбардовања, морате да имате неки Рачак, неке грозне Србе који су били криви за све, да бисте оправдали разбијање СФРЈ, морате да имате неке Србе који су криви само зато што су били на својој земљи - навео је Вулин.

Он је додао да се за оправдање хрватске кције "Олуја" измишља да је усташки логор "Јасеновац" био радни логор, да у Хрватској није био грађански рат нити је протјерано 250.000 Срба.

Вулин истакао како често и веома гласно пита Хрватску зашто има такав однос према Србима, зашто врши ревизији историје, откуд државни вијенци на гробовима стријељаних усташа у Блајбургу, а што их нема на гробовима поклане јасеновачке дјеце.

- Због тога сам добио велико државно признање Хрватске - забрану уласка и да дођем у Јасеновац, а исто то је урадила и Приштина, што ми говори да сам у праву - рекао је Вулин.

Он је рекао да је у свему томе занимљиво да га нападају, али да још нико није рекао да лаже.

- Још ми нико није рекао да Алојзије Степинац није усташки викар, нико није демантовао кад кажем да су Срби заиста у лошем положају и дискриминисани у Хрватској. Нападају мене, али истину коју говорим још нико није оспорио. Ја ћу наставити тако да се понашам тако - додао је Вулин и оцијенио да међународна заједница то региструје, понекад одговори, понекад прећути.