latinica  ћирилица
18/01/2020 |  16:13 | Аутор: sputniknews.com

Путин одбацио идеју неограниченог предсједничког мандата

Предсједник Русије Владимир Путин је у разговору са ветеранима Другог свјетског рата у Санкт Петербургу изразио мишљење да се не треба вратити пракси неограниченог мандата шефа државе.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Александр Вильф) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Александр Вильф)

Један од ветерана се обратио предсједнику Русије са молбом да промјени или побољша један од чланова закона, чиме пуномоћја предсједника неће бити "ограничена конкретним мандатом".

- Како би народ касније одлучио да ли да продужи рад предсједника или да га ослободи, захваливши му се на учињеном - рекао је ветеран, додавши да је предсједник успио да ојача одбрамбену способност земље и сада може да почне да ријешава друге задатке.

Путин се захвалио ветерану за оцјену урађеног.

- Што се тиче рокова боравка на власти, схватам да је то повезано у многоме са тим што су наши људи забринути за стабилност у друштву, у држави: и за спољну и за унутрашњу стабилност - нагласио је он.

- Било би врло забрињавајуће вратити се у ситуацији из средине `80-их година, када су руководиоци државе, један за другим, остајали на власти до своје смрти, одлазили су без створених услова за трансформацију власти. Зато вам хвала, али боље да се не враћамо тој ситуацији која се десила средином `80-их година - изјавио је Путин.