latinica  ћирилица
18/01/2020 |  16:16 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

Директор себи исплаћивао награде

Жупанијско тужилаштво у Вараждину подигло је оптужницу против Младена Јозиновића којом га терети да је као бивши директор Регионалног центра за газдовање отпадом "Пишкорница" себи исплаћивао награде и тако прибавио корист већу од 190.000 евра.
Жупанијски суд у Вараждину (фото: regionalni.com) -
Жупанијски суд у Вараждину (фото: regionalni.com)

Јозиновића оптужница терети да је од јануара 2016. до новембра 2017. године као директор трговачког друштва у Копривничком Иванцу налагао исплате новца друштва у властиту корист, за награду за добро пословање предузећа и за обављање послова директора.

Из тужилаштва су навели да је Јозиновић потписивао уговоре у својству директора друштва, иако је знао да на такве исплате није имао право нити је за њих добио сагласности надзорног одбора и скупштине друштва, преносе хрватски медији.

На терет му је стављено и да је због заснивања радног односа набавио лажну диплому и потврду једног факултета у Загребу, те је предочио као доказ о својој стручној спреми, па је послодавац, не сумњајући у вјеродостојност тих исправа, у априлу 2012. године засновао радни однос с њим.