latinica  ћирилица
18/01/2020 |  19:36 ⇒ 19/01/2020 | 08:08 | Аутор: РТРС

Јасна порука из Никшића: "Не дамо светиње!" (ФОТО)

У црногорским градовима, и вечерас молебани и протестне шетње, због спорног Закона о слободи вјероисповијести. Масовно окупљање је и у Никшићу, одакле је црногорским властима послата јасна порука: "Не дамо светиње!"

Иконе у рукама, босиљак и молитва прије литије - и ове вечери Никишаћани су молили за спас имовине Српске православне цркве у Црној Гори.

Молебан у Никшићу (Фото: РТРС)

 Стотине вјерника у никшићком Храму светог Василија острошког и црквеним великодостојницима доказ су да ће народ истрајати. Свештеник Миодраг Тодоровић и сам признаје да није очекивао толико јаку подршку народа па сликовито каже Закон о слободи вјероисповијести пробудио је ватру у камену.

Молебан у Никшићу (Фото: РТРС)

- Ево само да сте били 21. децембра. Бог пустио, киша посула. Народ стоји, нико љут, мокри, како у такав народ да сумњамо да неће издржати - рекао је свештеник Миодраг Тодоровић.

Вечерашњи молебани и литије одржани су уочи Богојављења које православни вријерници обиљежавају сутра, традиоцоналним литијама и пливањем за часни крст. Широм Црне Горе свечаности поводом тог православног празника посвећене су управо молитвама за спас црквене имовине.

Молебан у Никшићу (Фото: РТРС)