latinica  ћирилица
18/01/2020 |  20:39 ⇒ 20:40 | Аутор: СРНА

Приједор: Богојављенском литијом у знак подршке Србима у Црној Гори

Подршка Србима и Српској православној цркви у Црној Гори у борби против Закона о слободи вјероисповјести сутра ће бити пружена у Приједору у оквиру богојављенске литије.
Богослужење у Цркви Свете Тројице у Приједору - Фото: СРНА
Богослужење у Цркви Свете Тројице у ПриједоруФото: СРНА

Протојереј ставрофор Младен Мајкић поручио је након богослужења у Цркви Свете Тројице да сви који сутра буду пливали за Часни крст и они буду гледали не смију да тај догађај схвате као манифестацију која се дешава ради забаве.

Након вечерашњег богослужења, 44 пливача потписала су изјаву да ће у пливању за Часни крст учествовати на своју одговорност, након чега су примили благослов и пригодне промотивне поклоне од градоначелика Приједора Миленка Ђаковића, који је присуствовао вечерашњем богослужењу.

Свештеник Мајкић је најавио да ће "Богојављенске свечаности" започети литургијом у 9.00 часова у Цркви Свете Тројице, а богојављенска литија кренуће у 11.00 часова градским улицама до обале ријеке Сане код градског моста.

- Ми ћемо сутра, у склопу богојављенске литије, дати мирну и достојанствену подршку нашој светој цркви у Црној Гори и нашој браћи која су тамо у својим бригама и невољама - рекао је Мајкић.

Међу пливачима су и петоструки побједник Данијел Дрљача, затим прошлогодишњи побједник Стефан Пауновић, као и мајка и кћерка Милена и Невена Рончевић које су пливале и прошле године.