latinica  ћирилица
19/01/2020 |  08:48 ⇒ 09:28 | Аутор: СРНА

Угажен снијег на дионицама на планинама и преко превоја

Путеви у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су проходни, али на дионицама на планинама и преко превоја има угаженог снијега, посебно на путним правцима Бихаћ-Кључ, Ливно-Дрвар-Босански Петровац, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Горњи ВакуфФ/Ускопље и Ливно-Купрес-Бугојно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Возачима се скреће пажњу да на пут не крећу без зимске опреме, да возе опрезно и вожњу прилагоде условима на путу.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејоу Старог Угљевиука, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен је саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалотету Здаљевац, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Ланиште-Кључ и Сарајево-Трново на локацији Крупац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.