latinica  ћирилица
19/01/2020 |  14:20 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Бранка Јотановић прва допливала до Часног крста

Бранка Јотановић побједник је пливања за Часни крст на ријеци Врбањи у Котор Варошу, које је бодрило око три хиљаде посјетилаца.
Котор Варош: Богојављење - Фото: СРНА
Котор Варош: БогојављењеФото: СРНА

Јотановићева, која је била међу 19 такмичара, добила је златни дукат који је даровала Љерка Петровић, умјетничком сликом Горана Чупића и заставама Републике Српске и Војске Српске које јој је уручио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Јотановићева је рекла да је пливањем за Часни крст испунила своју душу вјером у Бога.

- Захвалила бих се свима који су организовали ову манифестацију и надам се да ће нас наредних година бити још више. Свим момцима који су учествовали честитам, јер смо ми сви заједно побједници - рекао је Јотановићева.

Поклони су уручени и побједницима претходна три богојављенска пливања за Часни крст Бориславу Богданићу, Бојану Максимовићу и Карађорђу Маринковићу, као и најмлађем такмичару Даниелу Кршићу.

Прије пливања за Часни крст служена је литургија у Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу, одакле је кроз град кренула свечана литија ка мосту у насељу Котор, гдје је освештана вода и крст спуштен у Врбању.

За све учеснике пливања за Часни крст начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обезбиједио је мајице као трајну успомену на овај дан.