latinica  ћирилица
19/01/2020 |  19:28 ⇒ 20/01/2020 | 08:35 | Аутор: РТРС

Царевић: Закон излази из свих оквира цивилизацијских норми

У црногорским градовима, и вечерас су одржани молебани и протестне шетње, због спорног Закона о слободи вјероисповијести. Масовно окупљање је и у Будви.

Будвом одзвање пјесма вјерника, испред цркве "Свете тројице". Грађани су неуморни у тражењу начина да се одбране светиње у Црној Гори.

Предсједник општине Будва Марко Царевић за РТРС истиче да је народ најбољи показатељ да овакво стање несмије остати зацементирано.

- Нећу да се обазирем на поруке Ђукановића из Мајамија. Треба сјести и разговарати, другачије нема ријешења. Српски народ пролази кроз тежак период, не само сада, већ од референдума о одвајању Црне Горе. Сада су све маске пале. Народ је проговорио. Ову битку несмијемо изгубити. Српски народ у Црној Гори је доминантан. Нико се више не плаши. Много је овдје било освајача, вјековима уназад, али нико није дирао цркву. Ово је ван оквира свих цивилизацијских норми, ван свих Закона, и не желимо то да прихватимо - поручио је Царевић за РТРС.

Царевић се посебно захвалио на подршци, како каже, браћи из Републике Српске, јер у Црној Гори са посебном пажњом прате шта се дешава од Бањалуке до Требиња, и то само показује да јединство српског народа никада није било јаче.