latinica  ћирилица
20/01/2020 |  08:43 | Аутор: СРНА

Тривићева пожељела успјешно друго полугодиште

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић пожељела је ученицима основних и средњих школа, руководству, наставном и ваннаставном особљу успјешан данашњи почетак другог полугодишта у школској 2019/2020. години.
Наталија Тривић - Фото: СРНА
Наталија ТривићФото: СРНА

- Пред вама је могућност да у наставку ове школске године постигнете још боље резултате и остварите жељени успјех. Посебно је важно да у школама буде његовани тимски рад и пријатељство, те да једни другима будете подршка у савладавању изазова. Вјерујем да ћете тако на путу до зацртаних циљева стећи драгоцјена искуства и искрене пријатеље - наведено је у честитки Тривићеве.

Министарство просвјете и културе опредијељено је за развој предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Српској и отпочело је низ активности на иновирању наставних планова и програма, дигитализацији уџбеника, стручном усавршавању васпитно-образовних радника, као и јачању повезаности образовања са тржиштем рада, саопштено је из овог министарства.

- Наш циљ је измјена сазнавања са концепције поучавања на концепцију учења и стицања знања које ће ученицима користити у даљем школовању и раду, те олакшати им будући пут до запослења. Желим вам успјех у савладавању нових школских, али и животних лекција, ученицима да са лакоћом стичу нова знања и вјештине а наставницима да наставе успјешан пут професионалног развоја - истакла је Тривићева.

Настава у другом полугодишту за ученике основних школа биће завршена најкасније 19. јуна, а за ученике завршног разреда најкасније 5. јуна.

За ученике средњих школа настава у другом полугодишту биће завршена 10. јуна, за ученике умјетничких школа 3. јуна, а за ученике завршних разреда 13. маја, односно за ученике завршних разреда умјетничких школа 20. маја.

Прољећни распуст трајаће од 13. до 17. априла.