latinica  ћирилица
20/01/2020 |  10:06 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Нусрет Имамовић под финансијским санкцијама ЕУ

ЕУ објавила је нову консолидовану листу финансијских санкција према лицима осумњиченим за тероризам и финансирање терористичких активности, на којој се налази име Нусрета Имамовића, радикалног вехабијског вође из Маоче који је уврштен и на листу 10 најтраженијих терориста свијета, пише Дневни аваз.
Нусрет Имамовић  (Фото:youtube/screenshot / RAS Srbija) -
Нусрет Имамовић (Фото:youtube/screenshot / RAS Srbija)

Овај документ који има 464 страна, објављен 15. јануара, садржи обједињени списак особа, група и ентитета који подлијежу финансијским санкцијама ЕУ.

Осим Имамовића, на списку особа којима се изричу финансијске санкције налазе се и стотине држављана Сирије, Авганистана, Ирака, Либије, Либана, Француске и других земаља који се доводе у везу са терористичким активностима.

У документацији коју је припремила Служба за инструменте спољне политике ЕУ објављени су подаци о Имамовићу, међу којима да је припадник терористичке организације "Ал каида" и да се од 2015. године налази у Сирији.

Аваз подсјећа да је Имамовић на специјалну глобалну листу 10 најтраженијих терориста свијета стављен 2014. године, а након краха терористичке организације "Исламска држава" крајем 2018. године побјегао је у Либију и придружио се снагама Владе националног споразума /ГНА/ Фајиза ел Сараџа. /