latinica  ћирилица
20/01/2020 |  10:31 ⇒ 10:35 | Аутор: СРНА

Бањалука: За подршку пројектима мјесних заједница 171.000 КМ

Град Бањалука ове године предвидио је 171.000 КМ у буџету или за 20.000 КМ више него лани за подршку пројектима мјесних заједница на уређењу простора.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

Јавни позив за додјелу средстава за подршку пројектима мјесних заједница на уређењу простора отворен је до 14. фебруара, саопштено је из градског Одјељења за општу управу.

Право учешћа на јавном позиву имају сви савјети мјесних заједница са подручја Бањалуке, а сваки савјет мјесне заједнице има право да предложи највише два пројекта.

Ријеч је о пројектима који се односе на рјешавање мањих инфраструктурних радова на подручју мјесне заједнице као што су спољашње и унутрашње уређење објеката мјесних заједница, уређење дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и околине тих објеката на подручју мјесне заједнице.

Максималан износ по појединачном пројекту износиће 3.000 КМ, што је више за 500 КМ у односу на претходне године.

Из Одјељења за општу управу подсјетили су да су прошле године реализоване бројне активности по мјесним заједницама у оквиру овог пројекта, као што су набавка рачунарске опреме, санација просторија мјесних заједница, уређење дворшта, санација ограда око школа и слично.

У саопштењу се наводи да се мањим пројектима уређења простора и набавке потребне опреме настоји да се у свакој од 57 бањалучких мјесних заједница ријеши понеки проблем.

- Све активности у оквиру пројекта предлажу мјештани, односно њихови представници у савјетима мјесних заједница - додају из Одјељења.