latinica  ћирилица
20/01/2020 |  12:22 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Када почиње градња моста у Доцу?

Идејни пројекат за нови мост у Доцу требало би да буде завршен до краја наредног мјесеца, у оквиру припрема за највећи овогодишњи пројекат саобраћајне инфраструктуре, а према очекивањима, изградња колског моста требало би да започне на јесен.
Идејно рјешење великог моста у бањалучком насељу Долац - Фото: СРНА
Идејно рјешење великог моста у бањалучком насељу ДолацФото: СРНА

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, је нагласио да је идејни пројекат први конкретан корак у спровођењу овог капиталног пројекта, након што је на међународном конкурсу изабрано идејно рјешење будућег моста.

- У наредних неколико дана биће потписан уговор са предузећем Рутинг које је изабрано на тендеру за израду идејног пројекта на потезу од уклапања у Булевар цара Душана до споја Мачванске улице са Булеваром војводе Степе Степановића, те израда главног пројекта колског моста у Доцу“, истакао је Сандић.

Како је планирано, по верификацији идејног пројекта, ући ће се у израду главног пројекта за колски мост, док ће у другим фазама бити грађен пјешачки мост.

Изградња овог моста одвијаће се у пет фаза, а у оквиру овог процеса, већ је покренута и измјена регулационог плана овог подручја.

У оквиру изградње моста и приступних саобраћајница, Мачванска улица биће проширена са четири саобраћајне траке на потезу до раскрснице са Булеваром Степе Степановића, а потом ће бити изграђена и нова саобраћајница уз Средњошколски дом, па све до Источног транзита.

У каснијој, посљедњој фази пројекта, изнад колског, биће изграђен пјешачки мост, и то на потезу од тржничког платоа до простора испред Правног факултета.