latinica  ћирилица
20/01/2020 |  13:55 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Арнаут иступио из СББ-а, убудуће самостални посланик

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дамир Арнаут обавијестио је данас руководство Савеза за бољу будућност БиХ да иступа из ове странке, те да ће у парламенту од сада дјеловати као самостални посланик.

Арнаут је навео да најава СББ-а о покретању тужбе против Јасне Дураковић, која је напустила странку не желећи да гласа против актуелне Владе у Кантону Сарајево, онемогућава његово даље чланство у тој странци.

- Моја је дужност да штитим и заузимам се за људска права и основне слободе, питањима од превасходног политичког и јавног интереса. У свјетлу најављеног процеса против Дураковићеве, иступање из чланства у СББ-у и вршим у оквиру тих дужности - додао је Арнаут.

Арнаут је у поруци истакао да ће у Парламентарној скупштини наставити да дјелује у складу са обећањима датим гласачима, међу којима су смањење привилегија и јавне потрошње, независност правосуђа, борба против свих облика тероризма, корупције и сукоба интереса, заштите људских права, напредак ка чланству у НАТО-у и ЕУ.

Он је поручио да друге странке овај његов потез треба да схвате као слободу дјеловања и изражавања, а не сукоб са СББ-ом.

- Нека у таквим околностима не очекују да ћу пристати на издају својих принципа - истакао је Арнаут.