latinica  ћирилица
20/01/2020 |  15:53 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

УКЦ: Ухапшен начелник, љекари и главна сестра на информативном разговору (АУДИО)

Дарко Голић, начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетско-клиничког центра Републике Српске, ухапшен је због сумње да је починио обљубу над немоћним пацијентом, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.


УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

Директор УКЦ-а, Владо Ђајић, рекао је да је је та установа на располагању надлежним институцијама у утврђивању пуне истине и одговорности и да ће руководство УКЦ према одговорном лицу предузети све законом предвиђене мјере.

АТВ је објавио да је љекар Дејан Аћић позван на информативни разговор у полицију. Додаје се да су на информативни разговор позвани и главна сестра Клинике за анестезиологију и интензивно лијечење Биљана Јанковић, те љекар Владимир Ћорсовић.

Они се сумњиче за непријављивање кривичног дјела или учиниоца.

Срни је у МУП-у Српске потврђено да је у току испитивање свједока с циљем прикупљања информација и документовања кривичног дјела.

- У својству свједока саслушавају се лица запослена у овој здравственој установи која су радила у протекла 24 часа, а све мјере и радње проводе се под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука - нагласили су у МУП-у.

Повезане вијести:

Ухапшен начелник Клинике због сумње да је починио обљубу над пацијентом

УКЦ: Против ухапшеног радника биће предузете мјере

Хапшење због обљубе немоћног лица