latinica  ћирилица
21/01/2020 |  10:34 ⇒ 10:36 | Аутор: СРНА

Штрбац: Само СНСД и јединствена политика могу помоћи Србима у ФБиХ

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Александар Штрбац рекао је Срни да само СНСД, као највећа српска странка у Републици Српској и БиХ, може помоћи и заштити српски народ у Федерацији.
Дрвар - Фото: РТРС
ДрварФото: РТРС

Штрбац, који је напустио Српску напредну странку и званично приступио СНСД-у, истакао је да се на овај политички потез одлучио због вођења непромишљене и приватне политике СНС-а.

Он је истакао да је мандат у СНСД-у за њега велика част и огромна обавеза - да кроз највећу српску политичку партију у БиХ на најбољи начин допринсе позиционирању и заштити интереса српског народа у Ливањском кантону и ФБиХ.

Штрбац је указао да свака јединствена политика и национална активност, као што је најављени долазак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића у Дрвар, гдје ће званично бити отворен производни погон Фабрике "Јумко" из Врања, уливају сигурност код грађана.

Он је поручио да политичко јединство српских представника на вишим нивоима власти има кључни значај за опстанак Срба на њиховим вјековним огњиштима.

Централна изборна комисија БиХ одузела је мандат посланику у Скупштини Ливањског кантона и српском делегату у Дому народа Парламента Федерације БиХ Душку Радуну јер је правоснажно осуђен за злоупотребу положаја или овлаштења.

Радуново мјесто у кантоналној скупштини и Дому народа Парламента ФБиХ додијељено је првом са листе СНС-а - Александру Штрпцу, који је напустио СНС и званично приступио СНСД-у.

Александар Штрбац је тада истакао да је из СНСД-а добио позив који се не одбија, јер жели да буде дио српске политичке репрезентације у Ливањском кантону и на нивоу ФБиХ како би били заштићени интереси српског народа.