latinica  ћирилица
21/01/2020 |  12:44 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Нетанијаху захвалио Вучићу за пријатељски гест (ФОТО)

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху путем Твитера захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу јер је на згради Предсједништва у Београду, уз српску, истакнута и застава са Давидовом звијездом.
Бењамин Нетанијаху - Фото: AP
Бењамин НетанијахуФото: AP

- Хвала, предсjедниче Вучићу. Радујем се нашем сусрету у Јерусалиму - написао је Нетанијаху и ретвитовао Вучићев пост са фотографијом на којој се види да је на згради Предсједништва окачена и застава са Давидовом звијездом.

Вучић је раније навео да је Давидова звијезда некада била симбол покушаја уништења јеврејског народа од нациста, док је данас симбол части, преноси РТС.

- Oвај знак био је симбол покушаја уништења јеврејског народа од стране нациста. Данас је симбол части. 75 година касније. Никада више - написао је Вучић на својим званичним налозима на Твитеру и Инстаграму, уз фотографију зграде Предсједништва.

      View this post on Instagram

Ovaj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista. Danas je simbol časti. 75 godina kasnije. Nikada više. . . . This badge was a symbol of the attempted destruction of the Jews by the Nazis. Now it is a symbol of honor. 75 years after. Never again.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 10:36pm PST

Више од 40 лидера, међу којима је и предсједник Србије, присуствоваће у четвртак, 23. јануара, у Меморијалном центру Јад Вашем у Јерусалиму церемонији у оквиру обиљежавања Међународног дана сјећања на Холокауст и 75 година откако је Црвена армија ослободила Аушвиц, логор смрти у којем су нацисти убили 1,3 милиона људи, међу којим више од милион Јевреја.