latinica  ћирилица
21/01/2020 |  13:41 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Наредних дана претежно ведро, у суботу киша

У Републици Српској наредних дана очекује се претежно ведро вријеме, док ће у суботу бити умјерено до претежно облачно са кишом.

Сутра ће јутро бити хладно и претежно ведро, по котлинама и ријечним долинама са маглом, а током дана претежно сунчано уз пролазну умјерену облачност са запада.

Јутарња температура ваздуха од минису четири до мину један степен, на планинама и висоравнима око минус осам, на југу Херцеговине око три степена Целзијусова. Највиша дневна температура од пет до девет, на југу до 11, а у вишим предјелима од четири степена.

У четвртак, 23. јануара јутро ће бити претежно ведро са малом облачношћу, у котлинама и ријечним долинама са локалном маглом. Током дана сунчано и топлије уз малу дневну облачност, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од минус три до нула, на планинама и висоравнима око минус осам, на југу Херцеговине око три степена. Највиша дневна од пет до 10, на југу до 13 степени, а у вишим предјелима од три степена.

У петак, 24. јануара јутро ће бити претежно ведро и хладно са малом облачношћу, у котлинама и ријечним долинама са маглом. Током дана сунчано уз малу дневну облачност и топлије. Касно послијеподне повећање облачности која долази са запада.

Јутарња температура од минус три до нула, на планинама и висоравнима око минус седам, на југу Херцеговине око четири степена. Највиша дневна температура од шест до 10, на југу до 12, а у вишим предјелима од три степена.

У суботу, 25. јануара ујутро умјерено до потпуно облачно, касније пријеподне облачност са запада доноси слабу кишу на југу и југозападу, која ће се током дана проширити и на централне више предјеле.

На југу Херцеговине могући су и пљускови, док ће у сјевернијим крајевима током дана бити облачно и суво и знатно топлије у односу на остале крајеве.

Јутарња температура ваздуха од минус један до три, на планинама и висоравнима око минус три, на сјеверозападу Крајине и југу Херцеговине око шест степени. Највиша дневна температура од четири до 10, на сјеверу до 13 степени Целзијузсових.