latinica  ћирилица
21/01/2020 |  15:40 ⇒ 16:14 | Аутор: РТРС

У фокусу Савјета министара привредни раст и реформа јавног сектора

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим.
Иванцов и Тегелтија - Фото: РТРС
Иванцов и ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је упознао Иванцова са приоритетима у раду Савјета министара у наредном периоду, истакавши да је нови сазив Савјета министара опредијељен и усмјерен на привредни раст, фискалну стабилност, реформу јавног сектора, очување социјалне сигурности, те регионалну и међународну сарадњу, као и на европски пут БиХ.

Тегелтија и Иванцов размијенили су мишљење и о другим актуелним политичким и економским темама, у контексту унапређења економске сарадње и будућим заједничким пројектимна од обостраног интереса.

Тегелтија је изразио задовољство степеном остварене сарадње Руске Федерације и БиХ, захваливши Иванцову за подршку коју његова земља пружа БиХ.

Саговорници су истакли да су у протеклом периоду остварени богати резултати практичне сарадње у свим сегментима, изразивши увјерење да ће се међусобно политичко разумијевање и привредна сарадња наставити и у наредном периоду.

Иванцов је честитао Тегелтији на именовању и пожелио му много успјеха у обављању будућих задатака, саопштено је из Савјета министара.