latinica  ћирилица
21/01/2020 |  19:56 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Павле Лазаревић високим просјеком утабао стазе успјеха

Високо постављени циљеви, много труда и учења потребни су за успјех. Павле Лазаревић из Пала у Америци упоредо студира на два факултета, а високим просјеком утабао је стазу према остварењу својих снова.

Павле Лазаревић из Пала студент је четврте године Електричног инжењеринга, компјутерских наука и математике у Бостону.

Цијена изванредног успјеха на једном од најпрестижнијих свјетских факултета јесте одрицање. Ипак, круна свих напора овог младића није само просјечна оцјена 9,5 него и искуство које је стекао у Америци.

- Ја немам искуства са нашим образовањем али што могу да примјетим јесте да већина наших студената искључиво уче ради оцјене и знање које стекну брзо забораве. Студирање у Америци много се фокусира на примјењено знање, односно све што научимо теоријски, одмах кроз задаћe, истраживања или праксе током љета примјењујемо - каже Лазаревић.

Поводом Дана Републике, Павле је одликован за промоцију Српске и њених вриједности.

- Одликовање које сам добио много значи, јер претежно наши млади кажу да држава не брине за нас, да се знање, рад и труд не исплате, да су увијек потребне везе за запослење. Одликовање које сам добио може да буде контрааргумент томе - истиче Павле.

Павле позива све младе да се смјело и истрајно боре за остварење својих снова.

- Ми и јесмо будућност Српске и за десет или двадесет година ми ћемо бити ти који ће одлучивати о неким битним стварима за ову државу - наводи млади студент, Павле Лазаревић.