latinica  ћирилица
21/01/2020 |  21:26 ⇒ 21:32 | Аутор: РТС

Партизан послије велике борбе поражен од Дарушафаке (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана поражени су од Дарушафаке са 65:63 у мечу трећег кола топ 16 фазе Еврокупа. Наредне недјеље ове двије екипе се састају у Београду.
Дарушафака-Партизан (@PartizanBC) - Фото: Тwitter
Дарушафака-Партизан (@PartizanBC)Фото: Тwitter

Црно-бијели су забиљежили и први пораз у наставку такмичења у Еврокупу. Након двије побједе, поражени су од Дарушафаке. Могли су и до новог тријумфа. Нијансе су одлучивале, а тас је ипак превагнуо на страну домаћина. Обје екипе сада имају исти скор - двије побједе и један пораз, слиједи реванш у Београду.

Тврда утакмица, мали број поена, велика борба под оба коша. Екипе су постизале кошеве у серијама. Партизан је одличном одбраном успио да ријеши прво полувријеме у своју корист. У нападу није баш све најбоље функционисало, па се на одмор отишло при вођству српског тима од 32:30.

У наставку црно-бијели су почели серијом од 4:0, уз неколико промашених слободних бацања за три минута игре. Потом се пробудила Дарушафака, стегла одбрану и преокренула резултат у своју корист - 44:38.

Наставио је домаћин са добром игром и у посљедњем периоду, контролисао је резултат и није дозволио црно-бијелима да се врате у меч. Партизан је константно покушавао, пријетио, међутим, у одлучујућим моментима није имао довољно концентрације, што је олакшало посао Дарушафаки.

Црно-бијели се нису предавали, са неколико везаних кошева успјели су да се врате у меч и у посљедња два минута уђу са заостатком од три пеона - 63:60. Посљедњи минут донио је велику драму - Партизан је пришао на минус један - 63:62.

Посљедњи напад, Загорац је имао отворен пут, одлучио је да застане и проба да тројком ријеши меч у корист Партизана, међутим, рука је задрхрала и није успио да добаци до коша. На крају Дарушафака долази до побједе.

Загорац, Пејџ и Макаду су постигли по 13 поена за црно-бијеле. Код Дарушафаке, Демир је постигао 13, а Џонс 12 поена.