latinica  ћирилица
22/01/2020 |  08:06 | Аутор: РТС

Дончић трагичар у поразу Даласа (ВИДЕО)

Кошаркаши Даласа поражени су на домаћем терену од расположених Лос Анђелес Клиперса са 107:110, а Лука Дончић је упркос сјајној игри на крају био трагичар у свом тиму. На другој страни госте је предводи сјајни Каваји Ленард који је сигурним извођењем пенала на шест секунди до краја свом тиму обезбедио побједу.

Једини меч синоћ одигран у НБА лиги обиловао је драматичним обртима и неизвесношћу до самог краја, јер су гости самоувјерено ушли у меч и повели од самог старта, а онда су домаћини успијевали да преузму иницијативу и на кратко преокрену резултат.

По ефикасности као да су се надметали Лука Дончић и Каваи Леонард, а на крају су њих двојица били и играчи одлуке. Меч су завршили са по 36 постигнутих поена. Лука дончић је био и на прагу трипл дабл учинка јер је имао десет скокова и девет асистенција, али му је то била слаба утјеха. 

У самом финишу меча на 108:100 за Клиперсе тројка Дончића и погодак Максија Клебера је вратила Далас у игру. Клиперси су промашили неколико напада и екстра посједа да би на седам секунди до краја Дончић промашио два слободна бацања. Сигурним извођењем пенала на шест секунди до краја Каваји Ленард је рјешио меч. 

Српски интернационалац Бобан Марјановић је поново одиграо одличну партију и за 16 минута је убацио 12 поена уз седам скокова.