latinica  ћирилица
22/01/2020 |  08:14 | Аутор: СРНА

Светосавски дани у Бијељини

Четврта манифестација основних школа Светосавски дан" почиње вечерас у Бијељини, а публици ће се представити ученици 12 основних школа са подручја града, саопштено је из Градске управе.
Свети Сава - Фото: илустрација
Свети СаваФото: илустрација

Манифестација се одржава у Центру за културу "Семберија", а првог дана ове културне манифестације представиће се ученици основних школа "Јован Дучић" и "Дворови".

Сутра ће наступити ученици Основне школе "Свети Сава", а у петак, 24. јануара, ученици Основне школе "Вук Караџић".

Након тродневне паузе наступи се настављају у уторак, 28. јануара, када ће се представити ђаци из основних школа "Кнез Иво од Семберије" из Бијељине, "Доситеј Обрадовић" из Сувог Поља и "Ћирило и Методије" из Главичица.

У сриједу, 29. јануара, на сцену ступају основци из школа "Свети Сава" из Црњелова, "Петар Петровић Његош" из Велике Обарске и "Стеван Немања" из Горњег Драгаљевца.

Посљедњег дана манифестације, 30. јануара, публика ће имати прилику да прати наступе ученика основних школа "Меша Селимовић" из Јање и "Петар Кочић" из насеља Бродац.

Сваког дана наступи почињу од 18.00 часова, а улаз је бесплатан.

Осим Светосавских дана, у славу великог српског просвјетитеља Светог Саве 26. јануара у 19.00 часова биће одржана традиционална Светосавска академија у Епархијском културном центру.

Осим наступа црквеног хора "Свети Ђорђе", на Академији ће учествовати ученици Економске школе из Бијељине, а бесједу ће говорити режисер и књижевник Драгослав Бокан.

Улаз на Академију је слободан.