latinica  ћирилица
22/01/2020 |  08:59 ⇒ 09:00 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: У петак с Гренелом

Предсједник Александар Вучић најавио је да ће се у петак ујутру у Београду састати са специјалним изаслаником предсједника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом и навео да је САД спремна да чује захтјеве и проблеме Београда по питању Косова и Метохије.
Александар Вучић (фото:tvprva) -
Александар Вучић (фото:tvprva)

Вучић је за РТС из Давоса рекао да ће се са Гренелом састати у петак ујутру, у осам сати.

Предсједник Србије је јуче у Давосу на маргинама Свјетског економског форума разговарао и са савјетником за националну безбједност Доналда Трампа Робертом О' Брајаном.

Вучић каже да је О' Брајан пристојан човјек који жели да чује и уме да слуша и представнике земаља које су мање економске снаге и значаја у односу на САД.

- Мислим да он добро разумије позицију Србије - рекао је Вучић.

Он је навео да је позиција Србије по питању КиМ тешка и да је однос САД према Косову супротан односу Србије, али да су сада спремни да чују њене захтјеве и ставове.

- Не говорим да ће сад САД да пређе на нашу страну, како би неко помислио, али су спремни да чују који су наши захтеви и проблеми, шта Србија по том питању мисли. У том смислу мислим да смо отворили нека врата иза којих можемо да разговарамо отвореније са америчким партнерима него раније - рекао је Вучић за РТС из Давоса, пренио је Танјуг.