latinica  ћирилица
22/01/2020 |  11:50 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела градња новог фудбалског терена (ФОТО)

У Бањалуци је почела градња новог фудбалског терена са вјештачком подлогом, који ће моћи да користе сви клубови, који нису имали термине за тренинге.

 Терен се налази уз Источни транзит, у близини Тржног центра "Делта Планет". Изградња ће трајати у двије фазе, а прва ће коштати 200 хиљада марака. 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће ово бити други фудбалски стадион на отвореном са вјештачком травом урађен према ФИФА стандардима на веома приступачној локацији.

Радојичић је додао да ће, уколико буде могуће, ове године бити објављен и тендер за другу фазу, наводећи да су потребна средства да би све било завршено у потпуности. 

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да би прва фаза изградње новог фудбалског терена требало да буде завршена за два мјесеца ако временске прилике буду дозвољавале.

Игор Врховац из Омладинског фудбалског клуба Спартак рекао је да је изградња новог фудбалског терена веома значајна за квалитетнији рад, будући да су клубови у Бањалуци имали проблем са простором за тренирање.