latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:34 | Аутор: СРНА

Комисија дала сагласност за ратификовање уговора за коридор 5Ц у Српској

Комисија за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине БиХ дала је сагласност за ратификовање уговора о гранту између БиХ и Европске банке за обнову и развој који се односи на Коридор 5Ц у Републици Српској, дио један, те уговора о слободној трговини са Турском.
Коридор 5Ц - Фото: Screenshot/YouTube
Коридор 5ЦФото: Screenshot/YouTube

Комисија је данас дала позитивно мишљење, те Дому народа препоручила давање сагласности за ратификовање великог броја споразума, уговора и протокола.

Чланови Комисије дали су сагласност за ратификовање Протокола о одређивању тромеђне граничне тачке између БиХ, Црне Горе и Србије, те споразума са Владом Аустрије о размјени и међусобној заштити класификованих података и Владом Турске о војно-финансијској сарадњи, саопштено је из ове комисије.

Комисија је одгодила изјашњавање о Протоколу о измјенама и допунама Протокола између Савјета министара и Владе Саудијске Арабије о међусобној замјени некретнина-земљишта за изградњу дипломатских представништава у Сарајеву и Ријаду, а од надлежног министарства затражила је потпунију информацију о овом протоколу.

Чланови Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације изабрали су данас Марину Пендеш за првог замјеника предсједавајућег ове комисије, а Душанку Мајкић за другог замјеника, те утврдили приједлог чланова група пријатељства Парламентарне скупштине из Дома народа.

Комисија је данас примила к знању велики број извјештаја о међународним активностима комисија и делегација Парламентарне скупштине БиХ.