latinica  ћирилица
22/01/2020 |  19:21 ⇒ 19:23 | Аутор: СРНА

"Ритам Европе": Аудиција у Билећи 31. јануара

У Билећи ће 31. јануара бити одржана аудиција за највеће дјечије музичко такмичење "Ритам Европе", саопштено је из општинске управе.
Билећа: Аудиција за "Ритам Европе" - Фото: СРНА
Билећа: Аудиција за "Ритам Европе"Фото: СРНА

Аудиција ће бити одржана од 10.00 часова у Дому културе "Јевто Дедијер", а предаудиција 28. јануара у 15.30 часова.

Одабрани ће имати прилику да таленат за пјевање и плес усавршавају током шестомјесечне обуке коју ће водити организатори такмичења.

У Републици Српској ће ове године први пут бити одржан фестивал "Ритам Европе" на којем ће млади узраста од 12 до 20 година из 15 градова и општина изводити музичке нумере на језицима земаља које учествују на "Евросонгу".

Програм "Ритам Европе" биће емитован у мају или јуну уживо из града домаћина, а то је ове године Источно Сарајево. Медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.

Захваљујући директном телевизијском преносу, ово омладинско музичко надметање моћи ће да прати милионски аудиторијум и ван граница Републике Српске, а такмичаре ће оцјењивати жири градова учесника, као и публика СМС порукама.

- Управо из тог разлога круцијално је да школе, културно-умјетничка друштва, диригенти хорова, умјетнички директори и други из свијета плеса и музике селектују најталентованију дјецу и омладину за аудицију, како би продукција програма "Ритам Европе" одабрала најбоље који ће бранити боје свог града, те амбасаде и земље коју им је додијелио организатор - наводи се у саопштењу.

Приликом пријаве потребно је да дјеца и млади наведу двије или више пјесама којима ће се представити на аудицији /препорука је да кандидати припреме пјесме различитих жанрова/, а плесачи на УСБ-у треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати.

Пјевачи, уколико имају, могу понијети на УСБ-у матрице нумера којима ће се представити.