latinica  ћирилица
23/01/2020 |  11:38 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

У Фочанској кући отворена изложба акварела Станка Родића

У оквиру "Јануарских свечаности", у Фочи је отворена изложба слика Станка Родића из Новог Сада. Обиљежено је и годину дана од отварања Галерије Фочанске куће која постаје мјесто културних дешавања у најбројнијој локалној заједници у Горњем Подрињу.

Изложено је 20 акварела на којима су приказане православне цркве и манастири из Русије, Свете Горе и Свете земље, као и ликови православних свештеника у току богослужења.

Станко Родић рођен је у Дрвару, а за више од тридесет година сликања имао је 21 самосталну изложбу у земљи и иностранству. Критика позитивно оцјењује његове радове.

- Што се тиче радова Родић је успио да уради много, све је добро приказао у простору и перспективи - рекао је Радмил Ковачевић, сликар.

У Центру за културу и информисање и Фочанској кући истичу добру сарадњу, чији један од плодова је и ова изложба.

У посљедња два мјесеца три изложбе су организоване што је добра основа за побољшање културног живота.

- Незаустављамо се, правимо нове програме које ћемо понудити публици како бисмо афирмисали све врсте умјетности - навео је Владимир Пантовић, дикретор Центра за културу и информисање Фоча.

Миомир Бојат, директор предузећа "Извор" Фоча истиче да је склопљен уговор са Андрићградом у којем ће се на тој локацији сваки мјесец одржавати изложбе и, како је рекао, због таквих и сличних примјера Фочанска кућа и постоји.

Изложба акварела Станка Родића у Фочанској кући је отворена до краја фебруара.